Thuja Smaragd

 Thuja Smaragd är ett vintergrönt häckbarrträd som sprider en underbar doft när du står nära den. Barrträdet har en vacker, smaragdgrön färg som omedelbart väcker uppmärksamhet. Detta är inte det enda som skiljer tujan ‘Smaragd’ från andra typer av arborvitae: den smala vanan och det eleganta utseendet ger också denna häckväxt ett unikt utseende.

Om du letar efter ett häckbarrträd som ser graciöst ut men som samtidigt kännetecknas av en hög sikttäthet och en kompakt vana är thuja ‘Smaragd’ definitivt något för dig.

Att skapa en vacker häck med hög integritet är verkligen ett av alternativen som thuja ‘Smaragd’ erbjuder som häckväxt. En lägre barrhäck kan också enkelt skapas med denna typ av tuja. Tujan ‘Smaragd’ kan beskäras till en formell häckform, vilket ger din trädgård ett klassiskt utseende.

Denna häckbarrträd är också lämplig för topiary och solitary plantering. Tujan ‘Smaragd’ kan också användas perfekt som häckväxt i informella trädgårdsstilar: barrträdet kan kombineras utmärkt med både vintergröna och lövträd och växter.

 Skötsel och beskärning av tujan ‘Smaragd’

Thuja ‘Smaragd’ är en häckbarrträd som inte kräver någon speciell skötsel. Det är givetvis lämpligt att beskära thujahäcken regelbundet – en eller två gånger om året räcker. På så sätt stimulerar du nya grenar och häcken blir mer och mer kompakt.

Tujahäcken behåller också sitt snygga utseende på detta sätt. Dessutom är det lämpligt att gödsla tujan ‘Smaragd’ 2 gånger om året med organisk barrgödsel. Detta gödselmedel innehåller alla de näringsämnen och mineraler som tujan behöver. Detta håller bladverket vackert grönt och häckplantan i toppskick.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *